Skip to main content

Stichting Roeicoach

Instapcursus

 

Voor diegenen die de tijdsbesteding van de Opleiding tot Basiscoach als te intensief zien, is de Instapcursus bij uitstek geschikt.

In deze cursus van twee avonden of één weekenddag staat het op gestructureerde wijze herkennen van roeifouten centraal. Daarnaast leert de cursist deze fouten te verhelpen door gebruik te maken van de RoeiApp (www.roei.app) De behandelde theorie en meer is hiermee eenvoudig toegankelijk en kan ook op de coachfiets gemakkelijk worden teruggevonden. Tenslotte zal aandacht besteed worden aan het op de juiste wijze vastleggen van de eigen ploeg op video. We raden daarom aan de smartphone en (indien beschikbaar) tablet mee te nemen naar deze cursus.

De Instapcursus wordt jaarlijks als avond- of weekendopleiding via de open inschrijving op diverse locaties in Nederland aangeboden. Heeft u bij uw vereniging zeven cursisten of meer, dan bestaat de mogelijkheid om deze bij u op de vereniging te organiseren. 

Instapcursus
             
  Theorie foutherkenning   Praktijk foutherkenning   Digitale leeromgeving  
             
             
             
             
             

Klik op de modules in het plaatje voor meer informatie over deze modules

 

Kenmerken

Een cursist die de instapcursus heeft gevolgd, is in staat om elementaire roeifouten te herkennen en remedies aan te bieden. 

Deze opleiding heeft de volgende kenmerken:

  • Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van geanimeerde powerpointplaatjes, video’s en veel afwisseling tussen luisteren, participeren en oefenen.
  • De opleiding wordt uitstekend tekstueel ondersteund door teksten uit de twee (roeien en instructie) theorieboeken van de Modulaire methode (zie Downloads). Wellicht ten overvloede, maar het is overigens niet nodig dat de vereniging de modulaire methode gebruikt.
  • De cursisten krijgen de beschikking over een digitale leeromgeving waar ze hun vaardigheden in het waarnemen van roeifouten kunnen aanscherpen.
  • Ook wordt de opleiding op moderne wijze ondersteund door een app (www.roei.app) waarin alle roeifouten en oefeningen snel en gemakkelijk zijn op te zoeken.
  • Tussen de twee bijeenkomsten door wordt huiswerk meegegeven: denk hierbij aan leeswerk, videoanalyse van door de docent aangeboden video’s en praktijkoefeningen.

 

Praktisch

De cursus bestaat uit een theorie- en praktijksessie. Hiervoor worden (bij voorkeur) twee doordeweekse avonden of één weekenddag gebruikt. In deze cursus ga je aan de slag met een video van je eigen ploeg. Mocht je in het bezit zijn van een tablet of laptop dan is het zeker handig om deze mee te nemen, zodat je de video tijdens de bijeenkomst kunt bekijken. Deelnemers wordt gevraagd huiswerk te maken tussen de twee bijeenkomsten door. Door thuis te oefenen met de aangeboden stof en fouten te analyseren in de digitale leeromgeving, kan het rendement van de cursus namenlijk aanzienlijk worden verhoogd. De interactieve foutherkenning in de digitale leeromgeving biedt de cursisten de mogelijkheid intensief met het waarnemen van roeifouten te oefenen.  

 

Actueel aanbod