Skip to main content

Stichting Roeicoach

Startend studentcoach

 

"Als je een oude fiets en een toeter hebt, ben je in Nederland een roeicoach"

Maar zo werkt het natuurlijk niet. Met als gevolg dat er vaak met ploegen wordt meegefietst, maar nauwelijks of zonder veel kennis van zaken wordt gecoacht. En daar gaan ploegen nu eenmaal niet beter of sneller van roeien... Studentenverenigingen zijn ieder najaar weer blij wanneer ze de coachkaders rond hebben. En het blijkt maar wat lastig om voldoende coachkwaliteit naast de baan te brengen. De nieuwe studentcoaches moeten dan eerst maar eens een tijdje met de oude garde meefietsen, om ervaring op te doen.

Speciaal voor onervaren studentencoaches ontwikkelde de Stichting Roeicoach daarom de cursus Startend studentcoach. Drie avonden boordevol roeitechniek, foutherkenning, didactiek en trainingsleer. En natuurlijk met toegang tot onze unieke digitale leeromgeving.  Kijken naar de video van een roeiende ploeg, aanvinken welke fouten je ziet en vervolgens met de 'check'-knop controleren of je ze allemaal gevonden hebt! Zodat de nieuwe coaches gelijk kunnen beginnen met coachen. 

Met een vaste prijs (€1000,-) ongeacht het aantal deelnemers. Elke roeier, coach en stuur op de vereniging, iedereen die zijn of haar kennis wil bijspijkeren, is welkom! Toegankelijk voor zowel competitie- als wedstrijdcoaches, zodat de kosten samen door de competitie- en wedstrijdtak gedragen kunnen worden. Een erg aantrekkelijk aanbod, speciaal voor studenten roeiverenigingen.

Bij al onze opleidingen maken we naast onze bekende gratis roei.app, gebruik van hoogwaardige presentatiemateriaal, een aparte digitale leeromgeving en ruim 150 educatieve filmpjes. En laat het helder zijn: het opleidingsmateriaal is altijd actueel. Onze opleidingen worden door onze cursisten dan ook als kwalitatief hoogwaardig en intensief ervaren. 

Coach niveau A
             
  Essentie roeihaal   Foutherkenning   Didactiek & trainingsleer  
             
  Digitale leeromgeving       Baanreglement & wedstrijdsturen  
             

Klik op de modules in het plaatje voor meer informatie over deze modules

Kenmerken

Een cursist die deze cursus heeft gevolgd, is in staat om elementaire roeifouten te herkennen en remedies aan te bieden. Deze opleiding heeft de volgende kenmerken:

  • Studentcoaches wordt gevraagd al tijdens de opleiding de geleerde theorie in de praktijk toe te passen, zodat ze ervaring met geleerde opdoen. 
  • De deelnemers krijgen twee maanden de beschikking over een digitale leeromgeving waar ze hun vaardigheden in het waarnemen van roeifouten kunnen aanscherpen.
  • Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van geanimeerde powerpointplaatjes, ruim 150 voorbeeldvideo’s en onze roei.app.
  • De opleiding wordt uitstekend tekstueel ondersteund door teksten uit de twee (roeien en instructie) theorieboeken van de Modulaire methode (zie Downloads). 
  • Optioneel kan tegen een meerprijs van van €250,- een module over het baanreglement en wedstrijdsturen worden afgenomen, waarmee de stuurtjes optimaal op het wedstrijdseizoen zijn voorbereid.

Praktisch

De cursus bestaat uit drie theorie-avonden, maar kan ook op weekenddagen worden gegeven. In deze cursus ga je aan de slag met een video van je eigen ploeg. Mocht je in het bezit zijn van een tablet of laptop dan is het zeker handig om deze mee te nemen, zodat je de video tijdens de bijeenkomst kunt bekijken. Deelnemers wordt gevraagd huiswerk te maken tussen de twee bijeenkomsten door. Door thuis te oefenen met de aangeboden stof en fouten te analyseren in de digitale leeromgeving, kan het rendement van de cursus namelijk aanzienlijk worden verhoogd. De interactieve foutherkenning in de digitale leeromgeving biedt de cursisten de mogelijkheid intensief met het waarnemen van roeifouten te oefenen.